Yakamoz Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Yakamoz Forum

Moderatör ve Admin Alımlarımız Başlamıştır
 
AnasayfaKakaolu Biscotti (Selanik Gevreği) EmptyAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Kakaolu Biscotti (Selanik Gevreği)

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
By_Rapçı
Site Admin
Site Admin
By_Rapçı


Mesaj Sayısı : 310
Yaş : 34
Nerden : İstanbul
Takım : Fenerbahçe
Kişisel İleti : Grafiker
Ruh Hali : Kakaolu Biscotti (Selanik Gevreği) Asabi10
Kayıt tarihi : 23/12/08

Kakaolu Biscotti (Selanik Gevreği) Empty
MesajKonu: Kakaolu Biscotti (Selanik Gevreği)   Kakaolu Biscotti (Selanik Gevreği) Icon_minitimePtsi Şub. 02, 2009 10:11 am

Kakaolu Biscotti (Selanik Gevreği) Selanikgevregi


Kakaolu Biscotti (Selanik Gevreği)

Malzemeler:

2 su bardağı un
2 tepeleme yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 silme tatlı kaşığı karbonat
Çay kaşığı ucuyla tuz
100gr. oda ısısında tereyağı (250gr. paketin yarısından az)
1 su bardağı tozşeker
2 adet yumurta
1 adet yumurta akı
Yarım veya 1 su bardağı arası iri kıyılmış kavrulmuş fındık

Yapılışı:

  1. Un, kakao, karbonat, kabartma tozu ve tuzu birlikte bir kaba eleyin.
  2. Tereyağını hamur karıştırma kabına alıp mikserle kabarana kadar çırpın.
  3. Tozşekeri ilave edip eriyip karışana kadar tekrar çırpın.
  4. Yumurtaları (tek yumurta akı hariç) tek tek ialve edip yedirene kadar çırpmaya devam edin.
  5. Elediğinizi un karışımını ilave edip tahta kaşıkla karıştırıp harca yedirin.
  6. Fındıklarıda ilave edip karıştırın.
  7. Fırın tepsinize tercihen fırın kağıdı ile kaplayın veya yağlayın.
  8. Elinizi unlayıp hamuru kalın bir rulo haline getirin. Verev olarak ikiye kesip aralıklı olarak tepsiye aktarın.
  9. Üzerine hafif çırptığınız yumurta akını sürüp tozşeker serpiştirin.
  10. Önceden ısıtılmış 170C dereceli fırında 25 dakika kadar pişirin.
  11. Fırından çıkarıp 10-15 dakika dinlendirin. Verev olarak 1-2cm kalınlığında kesip tekrar tepsiye dilim dilim yerleştirin.
  12. 150C dereceye düşürdüğünüz fırında 25-30 dakika daha pişirip fırından alın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
By_ForSootH
Site Admin
Site Admin
By_ForSootH


Mesaj Sayısı : 199
Nerden : Şehr-i İsTanbuLL
Takım : Futbol, Web Master
Kişisel İleti : TurKısH RaaP
Ruh Hali : Kakaolu Biscotti (Selanik Gevreği) Uzgun10
Kayıt tarihi : 24/12/08

Kakaolu Biscotti (Selanik Gevreği) Empty
MesajKonu: Geri: Kakaolu Biscotti (Selanik Gevreği)   Kakaolu Biscotti (Selanik Gevreği) Icon_minitimePtsi Şub. 02, 2009 11:34 am

Bilgilendirdiğin için çok teşşekürler Caner..
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.yakamozforum.yetkinforum.com
 
Kakaolu Biscotti (Selanik Gevreği)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Yakamoz Forum :: Muhabbet Bahçesi :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: